hero image

App til Hjemmeværnets Landsøvelse 2016.

D. 3. – 5. juni afholder Hjemmeværnet den største øvelse i nyere tid: Landsøvelsen 2016. I disse dage samles over 5.000 kampklare hjemmeværnssoldater fra hele Danmark for at øve deres beredskab i samlet trop. Et arrangement af denne kaliber indebærer en stor del logistik, koordinering og kommunikation. Her så Hjemmeværnskommandoen et stort potentiale i en mobil app løsning til alle involverede parter og valgte Plant til at løfte opgaven med design og udvikling.

Godt forberedt

Den resulterende app fungerer først og fremmest som en værktøjskasse hvor hjemmeværnssoldaterne hurtigt kan finde informationer om hvordan de bedst muligt ruster sig til øvelsen. App’en giver overblik over de næstkommende begivenheder (AKOS), vigtige interessepunkter (terræn), øvelsens retningslinjer (befaling) og giver svar på ofte stillede spørgsmål (praktisk).

En følelse af fællesskab

Nyhedssektion og push-notifikationer giver desuden kommunikationsafdelingen mulighed for at holde hjemmeværnssoldaterne opdateret om vigtige hændelser før, under og efter øvelsen. Ud over at tjene et vigtigt formål for distributionen af informationer skaber app’en også et vindue ud til de øvrige værnsgrene og skaber en følelse af fællesskab på tværs af afstand.

Én app til alle værnsgrene

App’en er skræddersyet til alle dele af Hjemmeværnet – en kompleks organisation med en række værnsgrene (hhv. hær-, flyver- & marinehjemmeværnet). Som et resultat skifter brugerfladen udseende og indhold alt efter den afdeling brugeren tilhører. På den måde styrker app’en både den enkelte hjemmeværnssoldats tilknytning til sin egen værnsgren og Hjemmeværnet i sin helhed.