hero image

En videohilsen ud over det sædvanlige.

Mange virksomheder benytter juletiden til at sige tak til kunder, samarbejdspartnere og venner af huset. Det gælder også DR, som op til julen 2015 vælger at gøre noget ekstra ud af traditionen. DR har gennem foråret produceret 16 videoer, som favner deres brede palette af kanaler og programmer. Det er disse videoer Plant har givet liv på de digitale platforme ved at udvikle en interaktiv videoafspiller, der understøtter den samlede historie.

Mange afsendere – én fælles historie

Det er vigtigt for DR at kommunikere sammenhængen og bredden på tværs af kanaler og programmer. Hver kanal producerede derfor en video med fokus på kanalens særpræg og samtidig var alle videoerne bundet sammen af et fælles lydspor; Gasolins Mig og mine venner.

Det skulle derfor være nemt for brugeren at skifte mellem alle 16 videoer på hvilket som helst tidspunkt, uden at skulle se hver video forfra, men i stedet få en parallel oplevelse. Kunne Plant gøre dette nemt for brugeren ville en af målene med kampagnen være opnået.

Stor spredning på sociale medier

Allerede på lanceringsdagen begyndte Twitter og Facebook at boble med delinger og rosende ord – en klar indikation af at DR ramte plet hos modtageren, og at brugerne forstod, at det var mere end blot en video.

Begejstringen på de sociale medier er ikke til at tage fejl af. Kommentarspor og tweets er fulde af anerkendelse til såvel løsningen som afsenderen, og flere giver udtryk for virkelig at få noget for deres licenspenge. Sjældent har positiv omtale føltes så umiddelbar og oprigtig.

Af rettighedshensyn kan vi desværre ikke linke til løsningen.